skip to Main Content

Log storage | Datalake

‘Kennis is macht’ Data lake

We Secure IT

Wat is een Datalake?

Waarom een Datalake?

Gegevens opslaan is een uitdaging. Er wordt dagelijks een gigantische hoeveelheid aan logs gegenereerd door steeds complexere digitale oplossingen die overal in de moderne bedrijfsnetwerken worden geïmplementeerd. Waarom worden er zoveel gegevens gegenereerd? Het antwoord is simpel. In het dagelijks leven brengen we steeds meer tijd online door. De digitale systemen die we gebruiken om toegang te verkrijgen tot applicaties is heel normaal geworden. Maar iedere keer wanneer er een digitaal apparaat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot een applicatie, worden er log gegevens gegenereerd. Deze log gegevens kunnen we vervolgens gebruiken om:

  • prestaties te volgen
  • te monitoren op veiligheid
  • te auditeren en de naleving
  • applicaties te debuggen
  • fouten op te lossen
  • problemen op te lossen
  • statistische gegevens te verzamelen
  • te analyseren

Bij Custodian richten wij ons op het monitoren van de log gegevens. Met name de juiste type data en de juiste gegevensgebeurtenissen zijn hierbij van belang.

Het gebruik van moderne oplossingen voor het monitoren van data kan ongelooflijk duur zijn omdat de kosten hiervan vaak gebaseerd zijn op het aantal berichten per seconde! Bij Custodian maken we gebruik van een data lake, waarbij we alle relevante berichten er eerst uitfilteren. Daarmee verminderen we het aantal berichten per seconde drastisch. Hierdoor realiseren we voor u een aanzienlijke kostenbesparingen. Terwijl u op kosten bespaart, verliest u geen gegevens, krijgt u meer controle over uw informatie en blijven uw beveiligingsoplossingen op de juiste manier werken!

Heeft u meerdere oplossingen om te monitoren op het gebied van beveiliging? Geen probleem, wij kunnen een data lake implementeren en u alsnog kosten besparen. Wij zorgen ervoor dat de juiste data naar het juiste platform wordt verzonden. Het is tevens mogelijk om uw data te gebruiken voor business intelligence.

Bent u opzoek naar een goede SIEM oplossing?

Custodian kan u adviseren bij het zoeken naar een oplossing gebaseerd op uw specifieke wensen.

Voordelen:

Eventueel toegang naar uw eigen data
Inzicht in u data door middel van dashboards
Rapportages op maat
Log data makkelijk opschalen
Inzicht in prestatie en statistieken

Bent u geïnteresseerd? Neemt u contact met ons op om erachter te komen hoe onze innovatieve oplossing, u de controle over uw gegevens terug kan geven, terwijl u achterover leunt en kosten bespaart.

+31 (0)85 210 10 20

info@custodian.nl

Hoofddorp

Back To Top