Incident
Response

Een security probleem? Bent u gehackt? Bel ons direct!

HELP! Ik ben gehackt!

Je dacht dat je systeem goed beschermd was en tóch gebeurt er iets vreselijks: je wordt gehackt. Je scherm wordt opeens zwart, je kunt niet meer bij je data en criminelen vragen om geld. Bel of mail Custodian en onze security specialisten helpen je uit de brand. Of beperken de gevolgen zoveel mogelijk.

Meldplicht datalekken

Wist je dat zowel bedrijven als particulieren vanaf 1 januari 2016 wettelijk VERPLICHT zijn om ernstige datalekken te melden? De nieuwe Wet bescherming persoonsgegevens geldt voor grootschalige incidenten (bijvoorbeeld wanneer een hacker toegang tot je persoonsgegevens krijgt), maar ook voor het verliezen van een USB-stick met gevoelige informatie in de trein.

 

Ook wanneer je bij een mailing gevoelige e-mailadressen in het CC-veld plaatst (in plaats van in het BCC-veld) geldt dat als datalek. Verder valt een ‘simpele’ virusinfectie op je computer in principe ook onder deze meldplicht. Wie data laat lekken of persoonsgegevens verwerkt zonder zich netjes aan de wet te houden, loopt kans op boetes die kunnen oplopen tot wel acht ton of 10% van de jaaromzet per overtreding!